A fog jól áll mindenkinek

Gyermekfogászat

A gyermekfogászatban fontos, hogy a kicsikkel megismertessük a rendelőt és annak felszerelését, hogy szokják a környezetet. Legtöbbször először csak felmérem a kis páciens problémáit, belenézek a szájukba, és beszélgetek velük, elmagyarázom a kezelés lényegét, és ezzel kiderítem a gyermek együttműködési hajlamát, habitusát. Szépen lassan térünk át a tényleges beavatkozásra, amikor már megnyertem a bizalmát.

Barázdazárás

Maradó fogakon végzett prevenciós eszköz, melynek lényege, hogy folyékony állagú tömőanyagot helyezünk a fog barázdájába fúrás nélkül, ezzel megakadályozzuk, hogy itt fogszuvasodás alakuljon ki. Az eljárás teljesen fájdalommenetes, azonban érdemes tudni, hogy a fog előbújásától számítva fél éven belül kell elvégezni.

Tejfogtömés

A tejfogakat, a maradó fogakhoz hasonlóan, bár más anyaggal, de ugyanúgy tömni kell. Amennyiben a szuvas tejfog nem kerül ellátásra, ugyanúgy megfájdulhat, sőt akár gyermekeknél lázas állapotot is okozhat. Fontos tudni, hogy a gyermekek fogszuvasodási hajlama és lefutása jóval gyorsabb, így náluk fokozottan érvényes, hogy félévente fogászati kontrollra kell hozni őket.

Fogszabályozás

Amennyiben a gyermeknek fogszabályzó készülékre lenne szüksége, ennek elkészítését csak külső orvos bevonásával, és annak segítségével tudjuk elkészíteni.