A fog jól áll mindenkinek

Fogfehérítés

Mi a fogfehérítés?

Fogfehérítés alatt a fog színének kémiai úton történő világosabbá tételét értjük.

Mi a fogfehérítés?

Az életkor előrehaladtával a zománc apró résein keresztül különböző ételek, italok -különös tekintettel a kávé-tea fogyasztására-, gyógyszerek, szájöblítő szerek, valamint a dohányzás okozhatják a fogak elszíneződését. Ezen elszíneződések a fogfehérítésre jól reagálnak, azonban a fogszuvasodás, fogbélelhalás, illetve a fogfejlődési zavar okozta elváltozások nem fehéríthetők. Fogszuvasodásban, illetve fognyaki érzékenységben szenvedő páciensek fogai nem fehéríthetők, csak az adott problémák megszűntetése után. Fontos tudni, hogy a tömések és fogpótlások nem fehéríthetők, ezért a fogfehérítés után ezek színe eltérhet a természetes fog színétől! A fogak genetikailag különböző árnyalatúak, vannak melyek rendkívül jól, vannak melyek kevésbé reagálnak a fogfehérítő eljárásra.

Fogfehérítés anyaga, mechanizmusa

A karbamid-peroxid tartalmú fogfehérítő anyagot a fogak felszínére kenve először lézer, majd egy LED lámpa segítségével megvilágítva aktiváljuk, aminek hatására az anyag a fogszövetbe jutva kémiai reakcióba lép az ott lévő festékmolekulákkal, ezzel megváltoztatja azok fénytörését, és ennek köszönhető a fogak színbeli változása. Szájhigiénés kezelést követően a fent leírtaknak megfelelően a fogfehérítést 10 percig alkalmazzuk, ezt további két ülésben 10-10 percig meg kell ismételni. Az ülések között minimum 2-3 napnak kell eltelnie.

Fogfehérítés szövődményei

Szövődmények elkerülése érdekében a fogorvos által javasolt érzékenység elleni szerek alkalmazása KÖTELEZŐ !!!

Eredmény

Az eredeti fogszíntől függően akár három árnyalattal világosabb fogakat is kaphatunk.

Az eredmény tartóssága függ az elszíneződés okától, illetve egyéni szokásoktól (táplálkozás, dohányzás stb.).

A jó eredmény megtartása érdekében a fogfehérítést követő héten nem ajánlott kávé, tea, vörösbor és egyéb ételszínezékben gazdag ételek, italok fogyasztása!

Újbóli fehérítés idejét nem lehet pontosan meghatározni, de általában egy-két év múlva ismételni kell.