A fog jól áll mindenkinek

Fogászati lézer

Előnyei a fogászatban

Nyálkahártya kezelések

A diódalézerek segítségével sikeresen lehet kezelni súlyos aphtákat, herpeses lésiokat, fogsor okozta decubitusokat- akár azonnal fájdalommentessé is tehetők.

Sebészi beavatkozások

Gingivectomia vagy ínyplasztika esetén teljesen száraz és éles sebszéleket kapunk. Azonnali tömést és lenyomatvételt eredményez, precíz jól látható műtéti szélekkel, amely jelentősen segíti mind a fogorvos, mind a fogtechnikus munkáját, és segítségével jól záró restaurációkat tudunk készíteni. Mivel a diódalézer fémalapú anyagokban nehezen nyelődik el, könnyen és biztonságosan lehet kétlépcsős műtéti technikával behelyezett implantátumok felszabadítását is elvégezni – nem veszélyeztetve a kialakult osszeointegrációt.

Endodoncia és parodontológia

Továbbá fontos felhívni a figyelmet a lézerfény baktericid hatására, melynek segítségével paradontális tasakok esetén csökkenteni lehet a baktériumok számát a kezdeti milliomod részére, mely jelentősen támogathatja a különféle parodontális kezelések sikerét is. Szintén jó eredmények érhetők el a gyökércsatornában előforduló baktériumok számának csökkentésében, ezáltal javítja a gyökérkezelt fogak gyógyulását és csökkenti az ülések számát.

Fogfehérítés

Lézeres fogfehérítés esetén gyorsabb, látványosabb eredmény érhető el kevesebb ülésben, tartósabb eredmény, kevés szövődménnyel.